Ga naar de inhoud
Home » bittorrent » 25 BitTorrent-clients

25 BitTorrent-clients

 • door

Een client is een softwareprogramma dat wordt gebruikt om te downloaden en te uploaden via het BitTorrent-protocol. Het protocol maakt gebruik van een gedistribueerd netwerk van gebruikers om bestanden te delen, waardoor de belasting op individuele servers wordt verminderd. De BitTorrent-client maakt het mogelijk om bestanden te downloaden door middel van zogenaamde “torrent”-bestanden, die informatie bevatten over de locatie van de verschillende delen van het bestand op het netwerk.

Wanneer een gebruiker een torrent-bestand downloadt, opent de client automatisch en begint het met het downloaden van het bestand van andere gebruikers die het al hebben. Tegelijkertijd uploadt de client ook delen van het bestand naar andere gebruikers, waardoor het downloadproces voor iedereen sneller wordt. clients zijn beschikbaar voor een breed scala aan besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, Linux, iOS en Android.

bittorrent
bittorrent
 1. uTorrent
 2. qBittorrent
 3. BitTorrent
 4. Deluge
 5. Transmission
 6. Vuze
 7. Tixati
 8. FrostWire
 9. BitComet
 10. Halite
 11. BitLord
 12. Free Download Manager
 13. BitSpirit
 14. Koinonein BitTorrent Client
 15. WebTorrent
 16. BiglyBT
 17. Tribler
 18. aria2
 19. Rufus
 20. Shareaza
 21. TTorrent
 22. Flud
 23. BitTorrent Classic
 24. BitTornado
 25. BitThief

BitTorrent

is een peer-to-peer (P2P) file sharing protocol en een software-applicatie die dit protocol implementeert. Het werd ontworpen om grootschalige bestandsoverdrachten mogelijk te maken door het delen van de bestanden tussen gebruikers, in plaats van deze te downloaden vanaf één centrale server.

Het protocol werkt door een bestand op te splitsen in kleine stukjes, die dan parallel van meerdere bronnen kunnen worden gedownload. Dit zorgt ervoor dat de bestandsoverdracht sneller en efficiënter is, omdat het niet afhankelijk is van één centrale server om het hele bestand te downloaden. In plaats daarvan kunnen gebruikers elk stukje van het bestand downloaden van andere gebruikers die het al hebben gedownload.

BitTorrent is een populair protocol geworden voor het delen van grote bestanden, zoals films, tv-shows, muziek en software. Er zijn verschillende clients beschikbaar die dit protocol ondersteunen en die gebruikers in staat stellen om bestanden te downloaden en te delen. Het gebruik van BitTorrent is legaal, maar het is belangrijk om te onthouden dat het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming illegaal is.