Ga naar de inhoud
Home » bittorrent » Shareaza: een gratis peer-to-peer file sharing client

Shareaza: een gratis peer-to-peer file sharing client

  • door
shareaza

Shareaza is een gratis peer-to-peer (P2P) file sharing client waarmee je snel en veilig bestanden kunt downloaden, zoals muziek, video’s, software en meer. Het programma maakt gebruik van meerdere netwerken, waardoor het mogelijk is om verbinding te maken met verschillende P2P-netwerken, zoals Gnutella, Gnutella2, eDonkey2000 en BitTorrent.

Hoe werkt Shareaza?

Om Shareaza te gebruiken, moet je het programma downloaden en installeren op je computer. Vervolgens kun je zoeken naar bestanden die je wilt downloaden door gebruik te maken van de ingebouwde zoekfunctie. Wanneer je een bestand hebt gevonden, kun je het downloaden door erop te dubbelklikken. Shareaza zal het bestand vervolgens downloaden van verschillende bronnen om de download te versnellen.

Waarom kiezen voor Shareaza?

Shareaza is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gratis en veilige manier om bestanden te downloaden. Het programma is open-source en wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het compatibel blijft met de nieuwste P2P-netwerken. Bovendien biedt Shareaza functies zoals de mogelijkheid om meerdere downloads tegelijkertijd uit te voeren en de mogelijkheid om bestanden te zoeken op basis van categorieën.

Tips voor het gebruik van Shareaza:

  • Zorg ervoor dat je de juiste bestanden downloadt en vermijd het downloaden van illegale content.
  • Wees voorzichtig bij het downloaden van bestanden van onbekende bronnen, omdat dit het risico op het downloaden van malware kan vergroten.
  • Houd rekening met het uploaden van bestanden terwijl je downloadt, omdat dit helpt om de downloadsnelheid van andere gebruikers te verbeteren.
  • Download shareaza