Ga naar de inhoud
Home » bittorrent » wat is een torrent magnet link?


wat is een torrent magnet link?

  • door

Een torrent magnet link is een alternatieve manier om torrents te downloaden zonder een torrent-bestand te hoeven downloaden. In plaats daarvan bevat een magnet link een hashcode van de torrent-inhoud en een verwijzing naar de tracker die de torrent-inhoud beheert. Dit stelt gebruikers in staat om torrents te delen zonder dat ze een fysiek bestand hoeven te downloaden en op te slaan op hun apparaat.

Om een torrent te downloaden met een magnet link, hoeft een gebruiker alleen maar op de link te klikken of deze te kopiëren en te plakken in hun torrent-client. De torrent-client zal vervolgens verbinding maken met de tracker en de benodigde torrent-inhoud downloaden.

Torrent magnet links worden steeds populairder omdat ze het delen van torrents eenvoudiger maken en minder opslagruimte en bandbreedte vereisen dan het downloaden van een fysiek torrent-bestand. Ze worden ook vaak gebruikt op torrent-websites omdat ze eenvoudiger te delen zijn en minder risico lopen om te worden geblokkeerd door anti-piraterij-maatregelen.