Ga naar de inhoud
Home » bittorrent » WebTorrent: streaming torrents zonder te downloaden

WebTorrent: streaming torrents zonder te downloaden

  • door

WebTorrent is een gratis, open-source, peer-to-peer torrent-client waarmee je torrents kunt streamen zonder ze volledig te downloaden. Het is een handige manier om video’s, muziek en andere inhoud te delen zonder dat je hoeft te wachten tot de download is voltooid. WebTorrent werkt zowel op desktop- als mobiele apparaten en maakt gebruik van WebRTC-technologie om de torrent-inhoud rechtstreeks van andere gebruikers te streamen. In dit artikel bespreken we de functies van WebTorrent, hoe je het kunt gebruiken en waarom het een goede optie is voor torrent-gebruikers.

WebTorrent is een opkomende technologie die een nieuwe manier biedt om bestanden te delen op internet. Het is een gedecentraliseerd peer-to-peer (P2P) protocol dat gebouwd is bovenop de webstandaarden van HTML, JavaScript en WebRTC. In tegenstelling tot traditionele P2P-protocollen, zoals BitTorrent, werkt WebTorrent volledig in de browser zonder dat er extra software nodig is.

Hoe werkt het precies? Wanneer je een bestand wilt delen via WebTorrent, wordt het bestand opgesplitst in kleine stukjes en deze worden vervolgens verspreid over het netwerk. Andere gebruikers die hetzelfde bestand willen downloaden, kunnen deze kleine stukjes downloaden vanuit de browser van andere gebruikers. Hierdoor wordt de belasting op één server of website verminderd en wordt het downloaden van grote bestanden veel sneller.

Een ander voordeel van WebTorrent is dat het veiliger is dan traditionele P2P-protocollen. Het werkt namelijk volledig via HTTPS, waardoor je beschermd bent tegen eventuele aanvallen of hacks.

WebTorrent wordt steeds populairder en wordt gebruikt voor het delen van allerlei soorten bestanden, zoals video’s, muziek en software. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om bestanden te delen zonder dat er extra software nodig is.

Hoewel WebTorrent nog niet zo bekend is als BitTorrent of andere P2P-protocollen, is het zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Het is een veelbelovende technologie die de manier waarop we bestanden delen op internet zou kunnen veranderen.