Ga naar de inhoud
Home » nieuwsgroepen » 25 premium nieuwsgroep providers

25 premium nieuwsgroep providers

 • door

Een premium nieuwsgroep provider is een bedrijf dat toegang biedt tot Usenet, een wereldwijd gedistribueerd netwerk voor het uitwisselen van tekst- en binaire bestanden. Deze providers bieden meestal hogere snelheden, onbeperkte downloads, langere retentietijden en betere klantenservice in vergelijking met gratis nieuwsgroepen. Premium nieuwsgroep providers bieden ook meestal SSL-codering om uw privacy te beschermen en retentietijden die kunnen oplopen tot enkele jaren, wat betekent dat u toegang heeft tot zeer oude berichten. Door een abonnement af te sluiten bij een premium nieuwsgroep provider, kunt u snel en veilig toegang krijgen tot een enorme hoeveelheid content, waaronder films, tv-series, muziek, software, e-books en meer.

nieuwsgroep providers
nieuwsgroep providers
 1. Newshosting
 2. UsenetServer
 3. Easynews
 4. Giganews
 5. Eweka
 6. TweakNews
 7. Pure Usenet
 8. XLned
 9. Supernews
 10. UseNetNow
 11. Fast Usenet
 12. ExtremeUsenet
 13. ThunderNews
 14. NewsDemon
 15. NinjaUsenet
 16. Cheapnews
 17. Usenet.Farm
 18. PureUSENET
 19. UsenetExpress
 20. ViperNews
 21. Usenet.net
 22. NGD
 23. NewsHosting.nl
 24. Astraweb
 25. UsenetBucket

Nieuwsgroepen

Nieuwsgroepen zijn online discussiefora die zijn ontstaan voordat internetforums populair werden. Ze werden oorspronkelijk gemaakt voor het uitwisselen van tekstgebaseerde berichten en het delen van bestanden tussen gebruikers via nieuwsservers.

Nieuwsgroepen zijn gestructureerd in hiërarchieën, waarbij elke hiërarchie is gewijd aan een specifiek onderwerp, zoals wetenschap, technologie, entertainment, enz. Binnen elke hiërarchie zijn er duizenden individuele nieuwsgroepen die gewijd zijn aan specifieke onderwerpen binnen die hiërarchie.

In tegenstelling tot andere online discussieforums en sociale media, worden berichten op nieuwsgroepen vaak opgeslagen op nieuwsservers, waardoor gebruikers toegang hebben tot oude berichten en bestanden. Dit betekent dat gebruikers kunnen zoeken naar en toegang hebben tot discussies en bestanden die jaren geleden zijn gepost.

Om toegang te krijgen tot nieuwsgroepen, hebben gebruikers een nieuwslezer nodig, die meestal is ingebouwd in e-mailprogramma’s zoals Outlook of kan worden gedownload als een aparte applicatie. Nieuwslezers zijn ontworpen om nieuwsgroepen te lezen en berichten en bestanden te downloaden.

Hoewel nieuwsgroepen niet zo populair zijn als andere vormen van online gemeenschappen, worden ze nog steeds gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen en die geïnteresseerd zijn in het delen van informatie en bestanden met anderen die dezelfde interesses hebben. Nieuwsgroepen bieden ook een manier om grote bestanden te delen zonder de beperkingen van e-mailbijlagen of cloudopslag.