Ga naar de inhoud
Home » nieuwsgroepen » 20 usenet clients voor nieuwsgroepen

20 usenet clients voor nieuwsgroepen

 • door

Nieuwsgroepen zijn online discussiefora die zijn ontstaan voordat internetforums populair werden. Oorspronkelijk gemaakt voor het uitwisselen van tekstgebaseerde berichten en het delen van bestanden tussen gebruikers via nieuwsservers.

usenet
usenet
 1. SABnzbd
 2. NZBGet
 3. Newsbin Pro
 4. GrabIt
 5. Alt.Binz
 6. Unzbin Gestopt 2012
 7. Xnews
 8. Thunderbird
 9. Forté Agent
 10. Binreader
 11. HelloNzb last update 2019
 12. Binary Newsreader
 13. NewsLeecher
 14. Newsreactor
 15. Spotnet
 16. PowerNZB for android
 17. SuperNZB
 18. Newsflash Plus
 19. Newsman Pro gestopt
 20. Unison gestopt
 21. Pan
 22. Klibido gestopt
 23. Hellanzb
 24. Giganews Accelerator

Nieuwsgroepen zijn online discussiefora die zijn ontstaan voordat internetforums populair werden. Ze werden oorspronkelijk gemaakt voor het uitwisselen van tekstgebaseerde berichten en het delen van bestanden tussen gebruikers via nieuwsservers.

Nieuwsgroepen zijn gestructureerd in hiërarchieën, waarbij elke hiërarchie is gewijd aan een specifiek onderwerp, zoals wetenschap, technologie, entertainment, enz. Binnen elke hiërarchie zijn er duizenden individuele nieuwsgroepen die gewijd zijn aan specifieke onderwerpen binnen die hiërarchie.

In tegenstelling tot andere online discussieforums en sociale media, worden berichten op nieuwsgroepen vaak opgeslagen op nieuwsservers, waardoor gebruikers toegang hebben tot oude berichten en bestanden. Dit betekent dat gebruikers kunnen zoeken naar en toegang hebben tot discussies en bestanden die jaren geleden zijn gepost.

Om toegang te krijgen tot usenet, hebben gebruikers een nieuwslezer nodig, die meestal is ingebouwd in e-mailprogramma’s zoals Outlook of kan worden gedownload als een aparte applicatie. Nieuwslezers zijn ontworpen om nieuwsgroepen te lezen en berichten en bestanden te downloaden.

Hoewel nieuwsgroepen niet zo populair zijn als andere vormen van online gemeenschappen, worden ze nog steeds gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen en die geïnteresseerd zijn in het delen van informatie en bestanden met anderen die dezelfde interesses hebben. Nieuwsgroepen bieden ook een manier om grote bestanden te delen zonder de beperkingen van e-mailbijlagen of cloudopslag.