Ga naar de inhoud
Home » software » Calibre

Calibre

  • door

Calibre is een gratis en open-source e-bookbeheerprogramma dat beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Het werd in 2006 gelanceerd door Kovid Goyal en wordt nog steeds actief ontwikkeld door een gemeenschap van vrijwilligers.

Met Calibre kunnen gebruikers hun e-bookcollectie organiseren en beheren. Het ondersteunt vele verschillende e-bookformaten, waaronder ePub, Mobi, PDF, AZW3, CBZ, CBR, en meer. Gebruikers kunnen hun e-books sorteren, labelen en filteren op basis van verschillende criteria, zoals auteur, titel, publicatiedatum, enzovoort.

Een van de belangrijkste functies van Calibre is de ingebouwde e-book converter. Hiermee kunnen gebruikers hun e-books converteren naar verschillende formaten, zodat ze kunnen worden gelezen op verschillende apparaten en platforms. Calibre ondersteunt ook batchconversie, zodat gebruikers meerdere e-books tegelijk kunnen converteren.

Calibre biedt ook een ingebouwde e-bookviewer, waarmee gebruikers hun e-books direct in het programma kunnen lezen. Dit is handig voor het bekijken van e-books voordat ze worden overgebracht naar een e-reader of ander apparaat. Bovendien bevat Calibre een aantal geavanceerde functies, zoals het bewerken van metadata, het toevoegen van opmerkingen, en het opsporen en oplossen van fouten in e-books.

Naast het beheren en converteren van e-books, biedt Calibre ook een ingebouwde e-bookserver, waarmee gebruikers hun e-books kunnen delen via het internet. De server kan worden geconfigureerd om alleen toegankelijk te zijn voor bepaalde gebruikers, of openbaar toegankelijk te zijn.

Kortom, Calibre is een krachtig en uitgebreid e-bookbeheerprogramma met vele handige functies. Of je nu je e-bookcollectie wilt organiseren, e-books wilt converteren naar verschillende formaten, of je e-books wilt delen met anderen, Calibre biedt alles wat je nodig hebt.