Ga naar de inhoud
Home » software » Vivaldi webbrowser

Vivaldi webbrowser

  • door

Vivaldi is een gratis en op Chromium gebaseerde webbrowser die ontwikkeld is door Vivaldi Technologies. Het werd in 2016 uitgebracht en staat bekend om zijn rijke functionaliteit en aanpasbaarheid.

Een van de belangrijkste kenmerken van Vivaldi is de uitgebreide gebruikersinterface die de gebruiker in staat stelt om de browser volledig aan te passen aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren. Zo kan de gebruiker de positie van de tabbladen, de werkbalken, de zijbalken en andere interface-elementen wijzigen en zelfs de kleuren en het thema aanpassen. Bovendien biedt deze webbrowser een ingebouwde notitie-functie waarmee gebruikers notities kunnen maken tijdens het browsen en deze kunnen opslaan voor later gebruik.

Vivaldi bevat ook een aantal handige functies voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Zo is er een ingebouwde ad-blocker, een pop-up blocker en een webpaneel functie waarmee de gebruiker meerdere websites tegelijk kan bekijken in een enkel venster. Verder biedt Vivaldi een uitgebreide zoekfunctie waarmee gebruikers snel kunnen zoeken naar specifieke inhoud binnen een website.

Een ander voordeel van deze webbrowser is de mogelijkheid om tabgroepen te maken en deze te organiseren op basis van de inhoud. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld tabbladen groeperen op basis van hun interesses, werk of projecten, en vervolgens eenvoudig tussen deze groepen wisselen.

Vivaldi ondersteunt ook extensies van derden, wat gebruikers in staat stelt om de functionaliteit van de browser nog verder uit te breiden. Er zijn ook verschillende ingebouwde tools voor webontwikkelaars, zoals een ingebouwde webontwikkelingsconsole en een DOM-inspecteur.

Al met al biedt Vivaldi een uitgebreide, aanpasbare en krachtige webbrowser voor gebruikers die op zoek zijn naar meer controle over hun browse-ervaring. Met zijn vele handige functies en uitbreidingsmogelijkheden is het een browser die zeker de moeite waard is om uit te proberen.

Download Vivaldi hier