Ga naar de inhoud
Home » software » Raspberry Pi 25 software toepassingen

Raspberry Pi 25 software toepassingen

 • door
 1. Raspberry Pi is een reeks van single-board computers (SBC’s) die zijn ontworpen om betaalbare computerhardware te bieden voor educatieve, hobbyistische en industriële toepassingen. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Raspberry Pi Foundation in het Verenigd Koninkrijk om het leren van programmeren te bevorderen en om computerwetenschap en elektronica toegankelijker te maken voor iedereen.
  • Een Raspberry Pi is in feite een kleine, volledig functionele computer op één enkel printplaatje. Het bestaat uit een processor, geheugen, opslag, connectiviteitsopties en een reeks I/O-pinnen die kunnen worden gebruikt om sensoren, motoren en andere elektronische componenten aan te sluiten. De Raspberry Pi draait op verschillende besturingssystemen, waaronder een speciale versie van Linux die is geoptimaliseerd voor de hardware.
   • Dankzij zijn flexibiliteit en betaalbaarheid is de Pi inmiddels uitgegroeid tot een populair hulpmiddel voor makers, ontwikkelaars en studenten. Het wordt vaak gebruikt voor educatieve projecten, DIY-elektronica, IoT-toepassingen en als media center voor thuisgebruik. Het is zelfs mogelijk om er een volledig functionerende desktopcomputer van te maken door een toetsenbord, muis en monitor aan te sluiten.
pi-hole
pi-hole
 1. Raspbian
 2. Kodi
 3. Pi-hole
 4. MotionEye
 5. OctoPrint
 6. RetroPie
 7. OpenCV
 8. Docker
 9. Nextcloud
 10. Apache webserver
 11. Node-RED
 12. PiVPN
 13. Home Assistant
 14. Volumio
 15. PiAware
 16. GitLab
 17. Mosquitto MQTT Broker
 18. AdGuard Home
 19. Domoticz
 20. InfluxDB
 21. Grafana
 22. Samba
 23. Minecraft Server
 24. Piwigo
 25. Gogs