Ga naar de inhoud
Home » games » Epic-games platform

Epic-games platform

  • door

Introductie: Epic Games is een Amerikaans bedrijf dat in 1991 is opgericht en zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van videogames en game-engines. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich uitgebreid en is het tegenwoordig bekend vanwege het Epic-games platform. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over dit platform.

Wat is het Epic-games platform? Het Epic-games platform is een online gaming platform waarop spelers verschillende games kunnen spelen, waaronder Fortnite, Rocket League en Borderlands 3. Het platform biedt ook toegang tot de Epic Games Store, waar gebruikers games kunnen kopen en downloaden.

Geschiedenis van het Epic-games platform Het Epic-games platform is ontstaan als gevolg van de ontwikkeling van de Unreal Engine, een game-engine die door Epic Games is ontwikkeld. Nadat de Unreal Engine werd uitgebracht, begon het bedrijf het engine- en toolsplatform te gebruiken om eigen games te ontwikkelen en deze op het platform uit te brengen.

Epic Games Store De Epic Games Store is de digitale winkel van het Epic-games platform, waar gebruikers games kunnen kopen en downloaden. Het bedrijf heeft geprobeerd zich te onderscheiden van andere digitale winkels zoals Steam door ontwikkelaars een hogere omzet te bieden en gratis games aan te bieden aan gebruikers.

Unreal Engine Een belangrijk onderdeel van het Epic-games platform is de Unreal Engine. Dit is een game-engine die door veel game-ontwikkelaars wordt gebruikt om games te maken. Het biedt een scala aan tools en functies om ontwikkelaars te helpen games van hoge kwaliteit te maken.

Gebruik van het Epic-games platform Om het Epic-games platform te gebruiken, moeten gebruikers zich eerst aanmelden voor een account op de website. Na aanmelding kunnen gebruikers de Epic Games Launcher downloaden, waarmee ze toegang krijgen tot het platform en de Epic Games Store.

Conclusie Het Epic-games platform is uitgegroeid tot een belangrijk gaming platform dat steeds meer populariteit krijgt onder gamers. Het biedt een breed scala aan games en tools voor game-ontwikkelaars en heeft zich gepositioneerd als een sterke concurrent voor andere digitale gaming stores. Door het gebruik van de Epic Games Store, Unreal Engine en de Epic Games Launcher, biedt het platform een ​​compleet gaming-ecosysteem voor gamers en ontwikkelaars.