Ga naar de inhoud
Home » Raspberry Pi » Wat is pi-hole

Wat is pi-hole

  • door
pi-hole

Pi-hole is een gratis en open-source software die zich richt op het blokkeren van advertenties en trackers op het netwerkniveau. Het maakt gebruik van een DNS-sinkhole, wat betekent dat het domeinnamen afvangt en blokkeert die geassocieerd zijn met reclame, tracking en andere ongewenste inhoud. Hierdoor beschermt het Pi-hole al je apparaten op het netwerk tegen ongewenste inhoud en verbetert het de privacy en beveiliging.

Waarom gebruik maken van Pi-hole?

Er zijn een aantal voordelen:

  • Blokkeert reclame en tracking: Pi-hole blokkeert alle ongewenste inhoud, waaronder reclame en tracking, op netwerkniveau. Dit betekent dat je zowel op je computer als op je mobiele apparaat beschermd bent tegen irritante en soms zelfs gevaarlijke reclame.
  • Verbetert de snelheid en prestaties: Door het blokkeren van ongewenste inhoud verbetert Pi-hole ook de snelheid en prestaties van je apparaten. Websites en apps laden sneller omdat er minder verkeer naar advertenties en trackers gaat.
  • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken: is gemakkelijk te installeren op een laagvermogen apparaat, zoals een Raspberry Pi. De software is eenvoudig te gebruiken en bevat een intuïtieve gebruikersinterface.
  • Verbetert de privacy: beschermt je privacy door te voorkomen dat adverteerders en trackers je online activiteiten in de gaten houden.

Hoe werkt Pi-hole?

You can run Pi-hole in a container, or deploy it directly to a supported operating system via our automated installer.
Pi Hole

Wanneer je een website of app opent, verstuurt deze een verzoek naar de DNS-server om de IP-adressen op te halen van de domeinnamen die deze nodig heeft om te laden. Pi-hole werkt door deze verzoeken te onderscheppen en te controleren of deze geassocieerd zijn met ongewenste inhoud. Als dat het geval is, blokkeert Pi-hole de verzoeken en laadt de website of app zonder de ongewenste inhoud.

Conclusie

Pi-hole is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die geïrriteerd is door ongewenste reclame en die zijn privacy en beveiliging op het netwerk wil verbeteren. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken en biedt tal van voordelen, waaronder snellere prestaties en betere privacy.

Download voor raspberry pi

Tags: