Ga naar de inhoud
Home » streaming » HBO streaming dienst: een overzicht van shows en functies

HBO streaming dienst: een overzicht van shows en functies

  • door

HBO streaming dienst: een overzicht van shows en functies

HBO is een premium streaming dienst die sinds 1972 bestaat. Oorspronkelijk bekend om zijn baanbrekende programmering en innovatieve series, is HBO inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste streaming diensten ter wereld. In dit artikel zullen we kijken naar de geschiedenis van HBO, de shows die momenteel beschikbaar zijn, en enkele van de functies die de service biedt.

Geschiedenis van HBO

HBO, wat staat voor Home Box Office, begon in 1972 als een experimentele dienst die films uitzond via kabeltelevisie. In de jaren 80 begon HBO zich te richten op originele programmering en produceerde het enkele van de meest iconische series aller tijden, waaronder “The Sopranos”, “The Wire” en “Sex and the City”.

In 2015 bracht HBO zijn eigen streaming dienst uit, genaamd HBO Now. Hiermee konden kijkers HBO-shows en -films streamen zonder een kabelabonnement te hebben. Inmiddels heeft HBO Now zich ontwikkeld tot HBO Max, een streaming dienst die naast HBO-inhoud ook shows en films van andere studio’s bevat.

Huidige shows op HBO Max

Een van de grootste trekpleisters van HBO Max zijn de originele series. Enkele van de populairste shows zijn:

  1. “Game of Thrones” – de epische fantasyserie die acht seizoenen lang liep en een enorme aanhang heeft opgebouwd.
  2. “Succession” – een satirische dramaserie over de disfunctionele familie achter een media-imperium.
  3. “The Undoing” – een psychologische thriller over een succesvolle therapeut wiens leven ontspoort als haar man wordt beschuldigd van moord.
  4. “Euphoria” – een coming-of-age drama over een groep tieners die worstelen met liefde, vriendschap en drugs.

Andere populaire series op HBO Max zijn onder meer “Westworld”, “Watchmen” en “Big Little Lies”. Naast deze originele series biedt HBO Max ook een breed scala aan klassieke shows en films.

Functies van HBO Max

HBO Max biedt verschillende functies om de kijkervaring te verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Gebruikersprofielen – HBO Max staat tot vijf gebruikersprofielen per account toe, zodat verschillende kijkers hun eigen voorkeuren en aanbevelingen kunnen hebben.
  2. Personalisatie – De service past de aanbevelingen aan op basis van de kijkgeschiedenis en voorkeuren van de gebruiker.
  3. Offline bekijken – Gebruikers kunnen bepaalde shows en films downloaden om offline te bekijken, wat handig is voor reizen of gebieden met beperkte internettoegang.
  4. Kids Mode – Met deze functie kunnen ouders hun kinderen toegang geven tot kindvriendelijke inhoud en ongeschikte shows en films blokkeren.
  5. Live TV – Naast het on-demand aanbod van shows en films, biedt HBO Max ook live TV, inclusief nieuws, sport en evenementen.

Conclusie

Al met al is HBO Max een uitstekende streaming dienst voor kijkers die op zoek zijn naar hoogwaardige, originele inhoud en een breed scala aan shows en films. De service biedt ook verschillende handige functies, waaronder personalisatie, offline bekijken en live TV. Of je nu een fan bent van klassieke HBO-shows of op zoek bent naar iets nieuws, HBO Max heeft voor elk wat wils.