Ga naar de inhoud
Home » streaming » Prime Video streaming dienst: een overzicht van shows en functies

Prime Video streaming dienst: een overzicht van shows en functies

  • door

Prime Video streaming dienst: een overzicht van shows en functies

Prime Video is de streaming dienst van Amazon en biedt een breed scala aan films, tv-programma’s en originele series. In dit artikel zullen we kijken naar de geschiedenis van Prime Video, de shows die momenteel beschikbaar zijn, en enkele van de functies die de service biedt.

Geschiedenis van Prime Video

Prime Video werd oorspronkelijk gelanceerd als Amazon Unbox in 2006 en was bedoeld als een service waarmee klanten films konden huren en kopen. In 2011 werd de dienst omgedoopt tot Amazon Instant Video en begon het ook tv-programma’s te streamen. In 2015 werd de service onderdeel van Amazon Prime, het abonnement van Amazon dat ook gratis verzending en andere voordelen biedt. Sindsdien is Prime Video snel gegroeid en heeft het een indrukwekkende verzameling van shows en films opgebouwd.

Huidige shows op Prime Video

Een van de grootste trekpleisters van Prime Video zijn de originele series. Enkele van de populairste shows zijn:

  1. “The Marvelous Mrs. Maisel” – een komische serie over een huisvrouw in de jaren ’50 die een carrière begint als stand-up comedian.
  2. “The Boys” – een donkere, actievolle serie over een groepje rebellen die strijden tegen corrupte superhelden.
  3. “Hunters” – een serie over een groep Joodse Nazi-jagers in het New York van de jaren ’70.
  4. “The Grand Tour” – een autoprogramma van de voormalige presentatoren van Top Gear.

Andere populaire series op Prime Video zijn onder meer “Transparent”, “Bosch” en “Fleabag”. Naast deze originele series biedt Prime Video ook een breed scala aan klassieke shows en films.

Functies van Prime Video

Prime Video biedt verschillende functies om de kijkervaring te verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Gebruikersprofielen – Prime Video staat tot zes gebruikersprofielen per account toe, zodat verschillende kijkers hun eigen voorkeuren en aanbevelingen kunnen hebben.
  2. Personalisatie – De service past de aanbevelingen aan op basis van de kijkgeschiedenis en voorkeuren van de gebruiker.
  3. X-Ray – Deze functie toont informatie over acteurs en scènes tijdens het bekijken van de video.
  4. Offline bekijken – Gebruikers kunnen bepaalde shows en films downloaden om offline te bekijken, wat handig is voor reizen of gebieden met beperkte internettoegang.
  5. Live sport – Prime Video biedt ook live sportevenementen, waaronder NFL-voetbal en ATP-tennis.

Conclusie

Al met al is Prime Video een uitstekende streaming dienst die veel te bieden heeft voor kijkers. De originele series zijn van hoge kwaliteit en bieden een unieke kijkervaring. Daarnaast biedt de service ook een breed scala aan klassieke shows en films, evenals handige functies zoals gebruikersprofielen, personalisatie en offline bekijken. Of je nu op zoek bent naar actie, komedie of drama, Prime Video heeft voor elk wat wils.