Ga naar de inhoud
Home » streaming » Het fenomeen Disney Plus: een introductie

Het fenomeen Disney Plus: een introductie

  • door

Het fenomeen Disney Plus: een introductie

Sinds de lancering in november 2019 is Disney Plus uitgegroeid tot een van de populairste streamingdiensten ter wereld. Disney Plus biedt een enorme selectie aan films, tv-shows en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. In dit artikel zullen we bespreken hoe Disney Plus is ontstaan, welke functies het biedt en waarom het zo populair is geworden.

Het ontstaan van Disney Plus

Disney Plus is een streamingdienst die wordt beheerd door The Walt Disney Company en werd in november 2019 gelanceerd. Het idee om een ​​eigen streamingdienst te hebben, ontstond toen Disney besloot dat het niet langer zijn films aan andere streamingdiensten wilde licentiëren. In plaats daarvan besloot het bedrijf om zijn eigen streamingdienst te lanceren, zodat het volledige controle zou hebben over zijn inhoud en hoe deze wordt gepresenteerd aan het publiek.

Functies van Disney Plus

Disney Plus biedt veel functies die het een populaire streamingdienst maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die Disney Plus te bieden heeft:

Grote selectie van inhoud

Een van de belangrijkste voordelen van Disney Plus is de enorme selectie van films en tv-shows die beschikbaar zijn. Disney Plus biedt inhoud van verschillende merken, waaronder Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Het heeft ook veel originele programma’s geproduceerd die alleen beschikbaar zijn op Disney Plus.

Streamingkwaliteit

Disney Plus biedt verschillende streamingopties, waaronder SD, HD en 4K Ultra HD. Dit betekent dat u Disney Plus kunt kijken op bijna elk apparaat dat u heeft, ongeacht de schermgrootte of de beschikbare internetsnelheid.

Downloads

Met Disney Plus kunt u films en tv-shows downloaden en offline bekijken. Dit is handig als u van plan bent om zonder internetverbinding te reizen of als u wilt kijken op een apparaat dat geen internettoegang heeft.

Gebruikersprofielen

Disney Plus biedt de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen te maken op één account. Elk profiel kan zijn eigen kijkgeschiedenis, voorkeuren en aanbevelingen hebben. Dit is handig als u het account deelt met uw familieleden en vrienden.

Waarom is Disney Plus zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom Disney Plus zo populair is geworden. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste factoren:

Originele inhoud

Disney Plus heeft een enorme hoeveelheid originele inhoud geproduceerd die nergens anders te vinden is. Dit omvat programma’s zoals “The Mandalorian”, “WandaVision”, “Loki” en nog veel meer. Deze programma’s hebben een enorme aanhang verzameld en zijn verantwoordelijk voor veel van de populariteit van Disney Plus.