Ga naar de inhoud
Home » Uncategorized » 10 multimedia-spelers

10 multimedia-spelers

 • door

Natuurlijk, hier zijn 10 multimedia-spelers voor Windows:

 1. VLC Media Player – een zeer populaire en krachtige mediaspeler die bijna alle soorten mediaformaten kan afspelen.
 2. Windows Media Player – een standaard mediaspeler die wordt geleverd met Windows, die verschillende mediaformaten ondersteunt en ook CD’s en DVD’s kan afspelen.
 3. GOM Player – een mediaspeler met een eenvoudige interface die veel codecs bevat en bijna alle soorten mediaformaten kan afspelen.
 4. Media Player Classic – een lichtgewicht mediaspeler die veel formaten ondersteunt en vergelijkbaar is met de oude versie van Windows Media Player.
 5. PotPlayer – een krachtige mediaspeler die veel formaten ondersteunt en een grote verscheidenheid aan geavanceerde functies biedt.
 6. KMPlayer – een mediaspeler met een mooie interface en veel functies, waaronder ondertiteling en 3D-ondersteuning.
 7. DivX Player – een mediaspeler die is ontworpen om DivX-video’s af te spelen en ook andere formaten ondersteunt.
 8. SMPlayer – een lichtgewicht mediaspeler die is gebaseerd op MPlayer en die een eenvoudige interface biedt en veel formaten ondersteunt.
 9. MPC-BE – een mediaspeler die is gebaseerd op Media Player Classic en die veel formaten ondersteunt en een eenvoudige interface biedt.
 10. Kodi – een mediacenter-applicatie die is ontworpen om al je media op één plek te beheren en af te spelen, inclusief video’s, muziek en foto’s.

En hier zijn 10 multimedia-spelers voor Linux:

 1. VLC Media Player – dezelfde populaire mediaspeler die ook beschikbaar is voor Windows, met bijna volledige ondersteuning voor alle mediaformaten.
 2. Totem – een mediaspeler die wordt geleverd bij veel Linux-distributies en die veel mediaformaten ondersteunt, inclusief DVD’s.
 3. MPV – een eenvoudige en lichtgewicht mediaspeler die veel formaten ondersteunt en aanpasbare afspeellijsten biedt.
 4. Gnome Videos – een mediaspeler met een eenvoudige interface die veel formaten ondersteunt en kan integreren met Gnome-shell.
 5. Miro – een mediaspeler die ook fungeert als podcastmanager en die veel mediaformaten ondersteunt.
 6. Banshee – een mediaspeler die is ontworpen voor het beheren en afspelen van muziek en die ook ondersteuning biedt voor video’s en podcasts.
 7. SMPlayer – dezelfde lichtgewicht mediaspeler die beschikbaar is voor Windows, met ondersteuning voor veel formaten en een eenvoudige interface.
 8. Audacious – een mediaspeler die is ontworpen voor het afspelen van muziek en die ondersteuning biedt voor veel muziekformaten, inclusief MP3, FLAC en OGG.
 9. Kodi – dezelfde mediacenter-applicatie die beschikbaar is voor Windows, met ondersteuning voor het afspelen van video’s, muziek en foto’s.
 10. Xine – een medias
 11. Rhythmbox – Een muziekspeler voor GNOME-desktopomgevingen die is ontworpen om gemakkelijk en intuïtief in gebruik te zijn.
 12. DeaDBeeF – Een lichtgewicht muziekspeler voor Linux die is ontworpen om snel en efficiënt te werken, met ondersteuning voor verschillende audioformaten en plug-ins.
 13. Audacious – Een muziekspeler voor Linux met een eenvoudige en intuïtieve interface, ondersteuning voor verschillende audioformaten en de mogelijkheid om skins te gebruiken.
 14. Guayadeque – Een muziekspeler voor Linux met ondersteuning voor verschillende audioformaten, podcasts en internetradio.
 15. Kodi – Een populaire mediaspeler die is ontworpen voor het afspelen van video’s, muziek, foto’s en andere media op Linux en andere besturingssystemen.
 16. Parole – Een mediaspeler voor de Xfce-desktopomgeving die is ontworpen om lichtgewicht en snel te zijn, met ondersteuning voor verschillende mediaformaten.
 17. SMPlayer – Een mediaspeler voor Linux met een eenvoudige en intuïtieve interface, ondersteuning voor verschillende video- en audioformaten en de mogelijkheid om ondertitels te gebruiken.
 18. GNOME Videos – Een mediaspeler voor de GNOME-desktopomgeving die is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en aanpasbaar te zijn.
 19. MPlayer – Een populaire mediaspeler voor Linux die is ontworpen om verschillende mediaformaten af te spelen, waaronder video’s, dvd’s en streaming media.
 20. MPV – Een mediaspeler voor Linux die is ontworpen om lichtgewicht en snel te zijn, met ondersteuning voor verschillende video- en audioformaten.
 21. Hopelijk geeft dit een goed overzicht van de verschillende multimedia-spelers die beschikbaar zijn voor Linux-gebruikers.

Hier zijn 10 multimedia-spelers voor Mac:

 1. VLC Media Player – Een gratis, open-source multimedia-speler die bijna elk audio- en videobestand kan afspelen.
 2. QuickTime Player – Een multimedia-speler van Apple die wordt geleverd met elke Mac. Het ondersteunt de meeste gangbare video- en audiobestandsindelingen.
 3. iTunes – Een mediabeheerder en speler van Apple die kan worden gebruikt voor het afspelen van muziek, podcasts, films en tv-shows.
 4. Elmedia Player – Een multifunctionele mediaspeler die bijna elk audio- en videobestand kan afspelen en ook YouTube-video’s kan downloaden.
 5. 5KPlayer – Een multimedia-speler die kan worden gebruikt voor het afspelen van 4K UHD-video’s, dvd’s, online streaming video’s en muziek.
 6. MPlayerX – Een lichtgewicht en snelle multimedia-speler die veel verschillende bestandsindelingen ondersteunt en gemakkelijk in gebruik is.
 7. Plex – Een mediaplatform dat kan worden gebruikt om media te organiseren en te streamen naar andere apparaten.
 8. RealPlayer – Een multimedia-speler waarmee u streaming video’s en muziek kunt afspelen, kunt converteren tussen verschillende bestandsindelingen en mediabestanden kunt downloaden.
 9. DivX Player – Een gratis, high-performance mediaspeler die geschikt is voor het afspelen van DivX-, AVI-, MKV-, MP4- en MOV-bestanden.
 10. MPV – Een gratis, open-source mediaspeler die is gebaseerd op MPlayer en wordt geleverd met een minimalistische interface en geavanceerde afspeelfuncties.