Ga naar de inhoud
Home » Uncategorized » Wat is een seedbox?

Wat is een seedbox?

  • door

Een seedbox is een externe server die is ontworpen voor het uploaden en downloaden van grote bestanden met hoge snelheden. Seedboxes worden vaak gebruikt voor het delen van bestanden via peer-to-peer (P2P) netwerken zoals BitTorrent. Met een seedbox kan een gebruiker bestanden downloaden en uploaden zonder de belasting op hun persoonlijke computer te vergroten.

Seedboxes zijn vooral populair onder torrent-gebruikers omdat ze helpen bij het handhaven van een goede ratio, wat betekent dat ze meer uploaden dan downloaden en dus een goede reputatie hebben op private torrent-sites. Seedboxes bieden ook meer privacy omdat de gebruiker niet hoeft in te loggen op hun persoonlijke computer of hun persoonlijke IP-adres hoeft te delen met andere gebruikers op het torrent-netwerk.

Seedboxes worden meestal gehost op datacenters met hoge snelheid internetverbindingen, wat resulteert in snellere downloads en uploads. Sommige seedbox-services bieden ook extra functies zoals VPN-toegang, automatische downloads van torrents en mediabibliotheken om inhoud te streamen.